info@harvesting.rs
+381 60 494 35 03

Naša priča

Pitali su me da im pozajmim moj sakupljač ali sam ipak odlučio da im napravim po jedan. - objašnjava Aleksandar Sekulić, osnivač firme HARVEST-ING

Kako obrati brže, lakše i jeftinije? Ista pitanja se postavljaju za višnju, šljivu, lešnik, ali i ostalo voće.
Sakupljači voća, inovativni proizvodi na domaćem tržištu, su stvoreni iz realne potrebe za rešavanjem stvarnih problema koji se tiču berbe voća. Kako znamo? Znamo jer i mi se bavimo voćarstvom.

Na jesen 2015. smo zasadili 2450 sadnica oblačinske višnje. Uloženo je dosta truda, vremena, ljubavi ali i novca. Sve je bilo idealno dok 2018. godine višnja nije stigla na rod. Međutim - Nema radnika. Višnja je ostala na granama. Počinje da truli. Neznanje skupo plaćamo.
Šta dalje? Zar je dotle došlo da u Kragujevcu nema radnika? Kako je to moguće?
Traganje za odgovorom na pitanje kako obrati višnju bez radnika je prilično potrajalo. Napokon, 2019. godine se ukazalo rešenje samo od sebe, nakon preformulisanja pitanja. Grci i italijani imaju isti problem sa radnom snagom. Kako oni to rešavaju?

Prosto, koriste sakupljače. Njihovi sakupljači su masivni, teški i ogromni iz razloga što ih koriste u berbi masline. Videvši koliko olakšavaju posao, shvatili smo da je to rešenje i globalnog srpskog problema sa radnom snagom. I ne samo to, sakupljač kao izvanredan dodatak tresaču voća, štedi dodatno vreme i novac. Nakon 6 meseci, napravili smo prototip sakupljača. Samo za nas i za naše potrebe.

Međutim, nakon što su prijatelji i komšije videli našu spravu, do tada nepoznatu i neviđenu, želeli su da je i oni imaju. Uvideli su koliko zapravo vredi i koju uštedu stvara.

Nakon višesatnih razgovora sa iskusnim voćarima, odlučili smo da bi sakupljači svima dosta značili. Tada je registrovana delatnost proizvodnje istih, osnovana firma HARVEST-ING i predat zahtev za patentiranje Zavodu za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije. Tako je izgledao nastanak brenda HARVEST.

Od tada, sve do trenutka dok čitate ovaj tekst, svakodnevno naporno radimo kako bismo svima koji imaju potrebu za sakupljačima voća, omogućili što bolji i jeftiniji proizvod. U ponudi imamo više modela - dimenzija. Za svakoga ima ono što mu idealno odgovara.

Ove 2020. godine smo odgovorili na najčešći zahtev - kako se rešiti lišća koje pada zajedno sa plodovima. Napravili smo sakupljače sa ugrađenim motorom, duvačem lišća i sistemom za smicanje zalepljenog lišća od voća. Uz pomoć takvog sakupljača, u gajbi imate 95% čistu višnju. I za sve to je dovoljan samo jedan radnik.

Kompletnu ponudu, trenutno aktuelnu i dostupnu, možete pogledati klikom ovde.